Komisioni Europian kërkon që Kriporja të mbrohet me ligj

0

Komisioni Europian, gjegjësisht Drejtoria për zgjerim pranë këtij komisioni, ka pershëndetur faktin që Mali i Zi e njeh rëndësine e Kripores si habitat Emerald i shpendëve sipas konventës së Bernit, dhe kënetë me rëndësi europiane sipas konventës së Ramsarit, shkruan gazeta “Vijesti”.

Por ato poashtu kanë shprehur shqetësimin e tyre se Kriporja akoma nuk është e mbrojtur me ligje të Malit të Zi, as me planin hapsinorë të Komunës së Ulqinit e as me plan hapsinorë të të Mirave Detare, thuhet në deklaratën e kësaj drejtorie.