FORCA sa jasnim programom razvoja turizma u Opštini Ulcinj

0
96

Ulcinj, 31.01.2018

 Nova Demokratska Snaga – FORCA smatra da je dalji razvoj turizma glavni prioritet i zato za cilj ima da produži turističku sezonu kako bi ostvarili veću posjećenost tokom cijele godine i doprinijeli rastu ekonomije Opštine Ulcinj.

Zdravstveni, sportsko-rekreativni, kulturni, avanturistički i seoski turizam kao alternativni oblici turizma će biti u fokusu FORCE. Organizacija brojnih kulturnih i sportskih aktivnosti nacionalnog i međunarodnog karaktera će omogućiti rast posjeta prije i poslije ljetnje sezone.

Lideri i kandidati Force imaju iskustvo i znanje u oblasti turizma, što se već pokazalo tokom proteklih dvije godine vladavine FORCE na čelu opštine Ulcinj, kroz izvanrednu organizaciju i timski rad Forca je sve pripreme vezano za infrastrukturne investicije započela u vrijeme post sezone i omogućila da protekle dvije turističke sezone budu uspješne.

U budućnosti FORCA će nastaviti da modernizuje infrastrukturu koja će privući nove turiste. Po završetku radova na dionici puta Krute-Ulcinj, FORCA će obezbijediti sredstva za proširenje puta u Štoju i nastaviće da lobira za otvaranje novog graničnog prelaza na Bojani. Ovaj prelaz će približiti našu obalu sa tradicionalnim turistima sa Kosova i ujedno integrisati našu obalu sa ostatkom Jadrana obogaćujući našu turističku ponudu.

FORCA je takođe stvorila bolje uslove za promovisanje novih hotelskih investicija što će nastaviti i u budućem periodu. Zahvaljujući olakšanjima koje su se stvorile usvajanjem Prostornog plana Ulcinja i stvaranja povoljnog poslovnog ambijenta, u posljednjih nekoliko godina su se izgradili oko 15 novih hotela sa četiri zvjezdice i zato će FORCA nastojati da i u budućnosti privuče investicije koje nas vode prema elitnom turizma.

FORCA će nastaviti da profesionalno promoviše Opštinu Ulcinj kao omiljenu destinaciju turista sa svih krajeva svijeta, na čemu je konstantno radila u protekle dvije godine. Iz tog razloga predstavnici Opštine Ulcinj učestvuju na najprestižnijim sajmovima turizma i angažuju najkvalitetnije kompanije za marketing i odnose s javnošću kako bi dostigli dostojanstvenu međunarodnu turističku promociju.

Još jedan važan prioritet FORCE vezano za turizam u narednom mandatu biće razvoj agroturizma. Već je izvršena identifikacija i promocija nekoliko lokacija za izgradnju etničkih, ekoloških ili agroturističkih sela, na čemo je uloženo dosta napora kako bi se privukli strani investitori.

Polazeći od najboljih medjunarodnih iskustava učinićemo da opština Ulcinj postane prepoznata po svojim prelijepim prirodnim pejsažima kao obale rijeke Bojane, Šaskog jezera ili planinski predio anamaljskog područja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here