Afera Canka: Ljoro Nrekić i DPS u odbrani Mustafe Canke

0
169

Poslije javne objave odluke Privrednog Suda u Podgorici koja je spriječila pokušaj obmane da na nezakonit način opština Ulcinj bude finansijski oštećena od strane „Ul-info“ koju vodi Mustafa Canka. U njegovoj odbrani stao je i Ljoro Nrekić, predsjednik Skupštine opštine Ulcinj, a ujedno i predsjednik OO DPS Ulcinj koji kaže: „Ja sam njih uredno potpisivao i tražio od predsjednika Opštine Ulcinj Nazifa Cungua da one budu plaćene.“.

Ovakva izjava je u suprotnosti sa odlukom IP br. 1445-17 koju je donio Privredni Sud u Podgorici, gdje sud utvrđuje da su sve fakture fiktivno napravljene i dostavljene. Odlukom suda se utvrđuje da 33 računa ne predstavljaju vjerodostojnu ispravu za izvršenje jer u sebi ne sadrže dokaz da su dostavljene opštini Ulcinj, niti u sebi imaju zavodni broj arhive, potpis primaoca ili ugovor kojim bi se dokazalo da je između opštine Ulcinj i Mustafe Canke postojao dogovor o uslugama koje on pominje.

Takođe g. Nrekić u svojoj izjavi ne objašnjava o kojim konkretnim uslugama je rječ, i za šta je angažovan Mustafa Canka.!

Izjava Nrekića dolazi poslije direktne prozivke Canke koji na svom portalu navodi sledeće tvrdnje: “Znaju oni odlično da sam ja svaku fakturu, svakog mjeseca, lično uručio onima koji su poručili i sa kojima su dogovorene te usluge. ”.Ono što ostaje nejasno i nerazjašnjeno je situacija zašto lider OO DPS tako hitro izlazi u odbrani Canki, osobi koja je osnivač opozicionih stranaka, Pozitivne Crne Gore i URA, i to izjavom koja se kosi odlukom Privrednog Suda gdje se jasno ukazuje na pokušaj prevare u korist Canke.

Na drugoj strani, opština Ulcinj u svom zvaničnom saopštenju u vezi afere “Canka“ saopštava da će svu dokumentaciju proslijediti tužiocu, jer priložene fakture su fiktivne i da u cijelom procesu moguće da postoje elementi koji bi ukazali na pokušaj prevare i moguće krivično dijelo na štetu opštine Ulcinj. Od ovoga se da shvatiti da će ovaj slučaj biti predmet sudskih organa kako se ovakvi slučajevi i pokušaji prevare ne bi u budućnosti dešavali od strane drugih subjekata.

Privredni_Sud_Canka

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here