Afera Canka: Fakture kojim je UL-Info pokušao na ošteti budžet opštine Ulcinj.

0
131

Opština Ulcinj je danas u izdala novo saopštenje vezano za najnoviju aferu „Canka“, pošto Canka u svom saopštenju pokušava da neuspjelu naplatu fiktivnih računa prebaci krivicu na opštinu Ulcinj a ujedno i navodi da Privredni suda u Podgorici radi nezakonito. Odlukom suda se utvrđuje da 33 računa ne predstavljaju vjerodostojnu ispravu za izvršenje jer u sebi ne sadrže dokaz da su dostavljene opštini Ulcinj, tj. da su svi dostavljeni računi fiktivni i nevažeći.

Uz saopštenje opština je priložila i učinila javnim i transparentnim cijeli slučaj i dala na uvih svih 33 računa koje je Canka u ime „UL-Info“ dostavio opštini Ulcinj dana 02.11.2017. god. Iz priloženih dokaza se može neosporno vidjeti da nijedan račun nije potpisan niti zaveden uredno u opštini Ulcinj i da su svi računi jednostrano potpisani samo od strane Mustafe Canke. Upravo zbog ovog razloga Privredni Sud u Podgorici donosi rješenje u korist opštine Ulcinj sprječavajući tako da na nezakonit način Mustafa Canka pridobije za sebe 4.546 eura oštećujući tako budžet opštine Ulcinj.

Priloženim dokazima koje je opština Ulcinj objavila demantuje i jučerašnje saopštenje koje je dao predsjednik Skupštine Ulcinj Ljoro Nrekić, a ujedno i predsjednik OO DPS Ulcinj. Nrekić je juče izjavio sledeće: „Ja sam njih uredno potpisivao i tražio od predsjednika Opštine Ulcinj Nazifa Cungua da one budu plaćene.“, a prostim uvidom se možemo uvjeriti da nijedan račun nije potpisan od strane g. Nrekića, što ukazuje da Canka želi pokušati da krivicu svali na predsjednika Skupštine Ulcinj.

Takođe iz opština Ulcinj poručuje svima: „da će bilo čiji eventualni pokušaj naknadnog prepravljanja, zaprimanja, arhiviranja, potpisivanja i zavođenja ovih faktura biti tretiran kao falsifikat i prijavljen nadležnom tužiocu.“.

Objave tokom afere „Canka“ se direktno povezuju sa učestalim napadima i lažnim objavama protiv predsjednika opštine Ulcinj i njegovog dosadašnjeg rada, čime se potvrđuje da su ti napadi i lažne objave u stvari bili medijski pritisak da bi se njegove fiktivne fakture prihvatile kao važeće. Pošto medijski pritisak protiv Cungua nije donio željene finansijske rezultate, Canka se obraća javnom izvršitelju za prinudnu naplatu fiktivnih računa, gdje se odlukom IP br. 1445-17 Privrednog suda u Podgorici poništava i ovaj pokušaj naplate sredstava.

Redakcija portala Lajm.me obratila se predsjedniku opštine Ulcinj, g. Nazifa Cungua, u vezi afere „Canka“, gdje naglašava da nije potrebno komentarisati nešto što je pravosnažno i jasno odlučeno od nadležnih organa. Dodajući da, dok je on na čelu opštine Ulcinj radiće časno, pošteno i u skladu sa zakonom, ne obraćajući pažnju na medijske pritiske i lažne objave ili na druge načine djelovanja protiv opštine Ulcinj.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here