Privredni Sud staje na kraj nezakonitim naplatama Mustafe Canke Opštini.

0
137

Privredni sud u Podgorici je rješenjem IP br 1445/17 spriječio pokušaj nezakonitog oduzimanja sredstava na štetu Opštine Ulcinj od strane NVO Ul – info i ukinuo rješenje javnog izvršitelja kojim je Opštini Ulcinj pokušalo nanijeti šteta od 4.546 eura.

U saopštenju kabineta predsjednika stoji da je uvidom u dokumentaciju, utvrdjeno da navedene fakture, nijesu primljene ni zavedene u računovodstvu niti arhivi Opštine Ulcinj, a što je bilo vidljivo i iz samih faktura – iste nisu imale zavodni broj, niti je bilo dokaza o dostavi za svaku od njih pojedinačno. Takođe nije bilo dokaza da je iko iz Opštine Ulcinj tražio usluge koje se navode u fakturama, niti da je bilo ugovornog odnosa među strankama, što Privredni sud navodi u obrazloženju ovog rješenja.

Očigledno je vlasnik ove NVO računao da se niko neće žaliti na ovakvo rješenje javnog izvršitelja, međutim pravovremenom reakcijom Sekretarijata za zaštitu imovine je spriječena šteta za budžet Opštine Ulcinj navodi se u saopštenju.

Iz kabineta navode da će  Opština Ulcinj ovaj predmet proslijediti i nadležnom državnom tužiocu, kako bi se utvrdilo dali u radnjama NVO Ul-info i njenog vlasnika ima elemenata krivičnog djela prevare iz člana 244 Krivičnog zakona.

Canka je poznat kao najžešći kritičar protiv Opštine Ulqin i njegovog predsjednika, Nazifa Cungua. Čigledno je da učestali napadi na Nazifa Cungua i Opštinu Ulcinj, Canka je preduzimao kao vid pritiska da bi omogućio sebi nezakonita novčana stedstava iz budžeta Opštine.

Privredni_Sud_Canka

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here