Canka naziva Privredni sud prevarantima?

0
126

Nakon rješenja Privrednog suda u Podgorici koji je rješenjem IP br 1445/17 spriječio pokušaj nezakonitog oduzimanja 4.546 eura.na štetu Opštine Ulcinj od strane NVO Ul–Info, vlasnik ovog portala Mustafa Canka odgovara tekstom „Avanti Prevaranti“ u svom portalu.

U ovom reagovanju Canka se protivi odluci Suda nazivajući je “nelegalna, zbunjujuća i proizvoljna” odluka.

U ovom reagovanjem on tvrdi da je iskren i nikad u životu nije prevario. Između ostalog, Canka se opravdava bukvalno govoreći da je “svaka faktura, svakog mjeseca, lično predata onima koji su naručili usluge i sa kojima su ugovorili”, ali bez objašnjenja ko je tačno naručio te usluge i koje su usluge koje je radio za opštinu Ulcinj.

Međutim, u odluci Privrednog suda rečeno je da su fakture fiktivne jer nisu zavedene niti evidentirane u računovodstvu opštine Ulcinj. Takođe, za razliku od tvrdnji Mustafe Canke, u presudi se kaže da nema dokaza da je neko iz opštine Ulcinj zatražio usluge koje su u Cankinim fakturama, niti je postojao nikakav ugovor između njega i Opštine koji bi ih opravdao.

Odlukom br. 1445/17 ovog suda ukinut je pokušaj Canke da nezakonito profitira iz budžeta Opštine Ulcinj i ova je odluka je konačna bez mogućnosti žalbe.

Privredni_Sud_Canka

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here