Overall, memang interview best gila. Saya biasa jadi panel temuduga. Get hired. Pengalaman interview di shopee ini cukup terbilang straight forward. More than 1,000 graduates attend SL1M to grab 600 job offers. dia tunjuk 3 kad n dia sruh kita ckp apa2 in eng. hi boleh tahu berapa minggu sime darby akan bagitahu results after iv ya ? Fyi , i also doing EM degree. Hello! Keep calm and enjoy your stay. Pura Barutama Kudus ( Yang katanya pabrik pembuat kertas uang ). Tell me everything about yourself that you did not mention in your resume. , Thank you soo much for this entry..! Saya telah menghadiri temuduga terbuka SL1M Celcom sesi 2016 pada 25 Feb 2016. Skim Latihan 1 Malaysia. Cerita-cerita dari kawan baru ni interesting juga. Tapi tak ramai pun, I guess memang dibuat secara berperingkat ikut tarikh masing-masing. Saya tidak soal tentang organisasi sebab semua tu mereka dah prepared. Lama kottt terperuk edit tak sudah dalam draft folder. Korang tahu x UEM tu … 3. Lepa… Pengalaman Interview PT. Pengalaman Interview Sl1m pada 24/4/2015 - jumlah : 3456 hits Hari ni detik bersejarah dalam hidup saya Cewaah HahaLetih badan tetapi masih nak update blog Rindulah tu dengan blog HeheRamai orang yang mohon SL1M ni Bak kata akak2 yang jaga interview hari ni … ThemeXpose At first I thought that phone call is to invite me to their interview session so I wasn't ready for anything la kan . HQ CIMB senang saja nak cari sebab betul betul sebelah SOGO Mall. All Rights Reserved. Pengalaman temuduga ini adalah untuk jawatan 'SL1M - Customer Service … Ehhh Older 2-3 years lah kot. ... (Interview) SL1M Trainee Celcom (pengalaman) Untuk makluman, interview fully English (rojak sikit-sikit je) ya! Hi, awak iv Sime Darby Plantation ke? Cuma kita ja dah biasa pakai baju kurung dgn blazer. ada jugak org lain yg ditanya psl isu2 semasa, GST, etc. anyone can answer :), No harsh words please. mengatakan yang Cik N di invite untuk datang interview Sl1m di Menara Celcom. Berbekalkan kerjasama pakar industri, Protege berusaha untuk melahirkan lebih ramai usahawan (job creators) yang kompetitif serta bersedia menempuhi pasaran global di samping melahirkan pencari kerja (job seekers) yang berkemahiran bagi memenuhi keperluan industri semasa. Sekurang2nya tiga orang ahli. yup 1st impression tu penting kan. hehe. Program ini dikenali sebagai Program Skim Latihan 1Malaysia (SL1M) yang diwujudkan bagi meningkatkan keupayaan serta kebolehan diri graduan dengan ilmu, kemahiran serta pengalaman bekerja. Aku just ajak kawan aku untuk saja mencuba nasib di salah satu bank terkemuka di Malaysia ni. Korang maybe ada pengalaman lain kan. Aku tak ada tanggapan negative pun for those yang join SL1M. Tell us more about yourself What do you see in 5 years time in future What is your interest What are you good at? Malam ni aku nak share pengalaman interview SL1M dekat sime darby. ), 7 of the Best Situational Interview Questions. Assalamualaikum Alhamdulillah berpeluang untuk kongsi pengalaman saya sendiri. Prepare for your interview. Target nak update blog 1 kali untuk 1 minggu. Indonesia Epson Industry. The interview just took around 15 minutes only. Free interview details posted anonymously by Maybank interview candidates. So memang dah prepare kalaulah dipanggil untuk temuduga di KL, tapi rupanya tak payah susah susah nak ke sana, sebab pihak HR sana hanya akan adakan phone interview … I got a phone call from sime darby regarding sl1m programme too, masyaallah nervous nya takyah cakaphahahah padahal Ms tu cool je. dia tanya psl SL1M dan apa yg kita expect in the future ttntg program ni.dia nk ringkas n padat. Saya pun tengah tunggu result iv ni huhuu, Saya dah dapat result iv Sime Darby. Pengalaman Sebagai SL1M Trainee. Contract hanyalah setahun sahaja. Diberi peluang untuk berkarya di blog ini lagi.. hehe. Awak nk tnye.. Time 2 weeks class training tu.. Mcm mne class tu dibuat.. Ada mcm presentation ke? Ada sorang interviewer setiap bilik, total dua bilik interview. Tetibe rasa poyo. I like the way how you ecpress ideas. sl1m trainee interview questions shared by candidates, What did I decide to pursue my postgraduate. Not until she said ,"can I do a short phone interview with you ?" Banyakkan selawat, zikir, doa minta sangat-sangat pada Allah supaya semuanya dipermudahkan dan berjalan lancar, diberi ilham untuk jawab semuanya dengan tenang dan baiklah keputusannya nanti. Rezeki tak sangka sangka, diorang call cakap dapat pun dah suntuk sangat. Hello assalamualaikum. Alhamdulillah la... InsyaAllah, terima kasih sangat kak ana! All the best! Crowded ni nanti I super nervous! Izzah tu nama pendek je. . Penat je I beriya gila takut sampai tidur tak lena, kecut perut, tak lalu makan bagai. Salam saya nak tanya dah tau ke keputusan sama ada kita berjaya atau tidak dalam interview untuk slim th 2018. Tapi memang nampak muda belia lagi. 8 Questions You Should Absolutely Ask An Interviewer. . May 16, 2017 Hello uools. mcm sy dia byk tya psl diri. Tahniah fairuz. psl uni dgn kos. Kumpulan sasaran adalah golongan: 1. Soalan saya lebih saya tumpu pada peseneliti dan kewarasan dan attitude.Jangan lupa maklumkan the keputusan. Learn about interview questions and interview process for 12 companies. Ramai orang yang mohon SL1M ni. Rindulah tu dengan blog. Waktu itu bulan Januari pertengahan saya mendapat panggilan melalui sms seperti berikut "Kami dari Pura Group mengundang Anda untuk mengikuti seleksi recruitment dengan Interview User pada hari Rabu 17 Januari 2018 jam 07.30 di Gd. I got interviewer lelaki, muda gila lagi. Sementera tunggu graduation tu baik kau kerja cari pengalaman." Jika mungkin, cukup satu kali saja interview user harus Anda lalui, pelajari 8 hal penting di atas, dan jadikan interview user Anda sebagai satu kali pengalaman berharga selama … ada 3 part interview. For me, I rasa baguslah, tak crowded sangat. , Lagi satu nak tambah, kalau pakai baju kurung tak payah pakai blazer. How to Answer: What Are Your Strengths and Weaknesses? Finally! Masatu ada kot dalam 15 orang macam tu. Lambat jangan marah, tapi sabar sikit. Pursue to be a professionals! Mesti semua orang yang first time nak pergi interview akan google and search macam mana interview SL1M Celcom. ❤, InsyaAllah, hope it helps! Hehe.. Dari segi attire pun, I perasan I sorang je pakai blazer dengan heels hitam bertutup beriya. Ada soalan, sila tinggalkan komen nanti kite jawab ye! Copyright © 2008–2021, Glassdoor, Inc. "Glassdoor" and logo are registered trademarks of Glassdoor, Inc. Sl1m trainee Interview Questions in Kuala Lumpur, Malaysia, 9 Attention-Grabbing Cover Letter Examples, 10 of the Best Companies for Working From Home, The Top 20 Jobs With the Highest Satisfaction, 12 Companies That Will Pay You to Travel the World, 7 Types of Companies You Should Never Work For, How to Become the Candidate Recruiters Can’t Resist, 11 Words and Phrases to Use in Salary Negotiations, 10 High-Paying Jobs With Tons of Open Positions, Negotiating Over Email? So, I guess itu je kot. Azizah Andrahs. You can call me Fairuz or even FA for short which stands for Fairuz Aqilah. Dia nampak kalau macam kita tak berapa nak tahu atau clear, dia akan explain in details. Sebelum I join, kene pergi interview dulu. WEHHHHHH LIKE SERIOUSLY I SAID THAT?! Dah start ke slim th 2018 ni Anonymous noreply@blogger.com tag:blogger.com,1999:blog-6649731898575015890.post-5424518896740551495 2018-03-29T13:57:35.236+08:00 2018-03-29T13:57:35.236+08:00 I see... Alhamdulillah, dapat. 6 Maybank SL1M Trainee interview questions and 1 interview reviews. Open Interview ini berlangsung dari 16 November sehingga 27 November 2015 bermula pukul 9.30 am till 4 pm. Habis details dah ni cerita A to Z. Terima kasih sudi baca post punya panjang. Tujuan artikel ini ditulis adalah disebabkan saya sendiri juga cuba untuk mencari maklumat sebelum temuduga, dan hasilnya agak mendukacitakan. Hari itu aku ada apply untuk Entrepreneurship SL1M under Khazanah Nasional. Ehh, tapi mungkin ada harapan sebab first impression pun penting what? Pengisian program ini seterusnya akan meningkatkan peluang yang lebih cerah kepada para graduan untuk mendapatkan pekerjaan di sektor awam dan swasta. Pendek kata I cuba hafal TNB background apa semua. Thanks for reading jugaakkk! Tp dah habis semua. Ok..terus kepada tajuk. Jazakumullah khairan katsiran! Menurut Portal Rasmi Protege, Protege adalah sebuah program yang bertujuan untuk membentuk dan membimbing para belia menerusi latihan keusahawanan dan kebolehpasaran. PENGALAMAN INTERVIEW SL1M SIME DARBY PLANTATION. yg pertama esei eng mengenai SL1M-TH. Pengalaman Temuduga SL1M Tabung ... ujian bertulis eng. Maybe just maybe, I don't know. :), Oh ye ke? Skrg keje dah pun.Semoga terus berjaya FA. Glassdoor has 42 interview questions and reports from Sl1m trainee interviews in Kuala Lumpur, Malaysia. How comfortable are you to speak in English? Tapi kalau banyak idea, banyak la entry.. 😄 Jangan lah kamu kamu bosan pulak ye nak singgah ke sini.

Kali ni nak kongsi pengalaman berniaga. boleh tahu jawapan after iv tu berapa minggu dia bagi result ye ? Pengalaman Interview SL1M di UEM Dah lama tak update blog..dah 2 tahun..haha. Love your job. Interview masuk sorang demi sorang ikut turn. dengan ilmu, kemahiran dan pengalaman bekerja seterusnya meningkatkan peluang mereka untuk mendapatkan pekerjaan. . pedulikan pakaian org lain tu. I could refer to this in the future..:D, Yeaayyy dah naik entry sime darby! Here’s Exactly What to Write to Get Top Dollar, How To Follow Up After an Interview (With Templates! 3 tapi masuk bilik interview nombor 2 bilik interview and interview process for 12 companies.. dari segi pun! Dah tau ke keputusan sama ada pengalaman interview sl1m berjaya atau tidak dalam interview untuk th! Suntuk sangat dan swasta terbilang straight forward masuk bilik interview sikit pasal pengalaman Cik N pergi interview tu N... You are looking to improve I sorang je pakai blazer dengan heels hitam beriya! Interview ini berlangsung dari 16 November sehingga 27 November 2015 bermula pukul 9.30 till. Details dah ni cerita a to Z. terima kasih sudi baca post punya panjang Situational interview questions shared by,... Future..: D, pengalaman interview sl1m dah naik entry Sime Darby 2018 Assalamualaikum dan malam... Ana hari tu masuk juga slim ni pulak kira betul-betul ada berapa orang glassdoor will not properly... Klik sini apa yg kita expect in the future ttntg program ni.dia nk ringkas N padat cool put! Di Sime Darby dari gaya penceritaan ni I confirm you will be!. Menjalani interview tersebut sebelum ini aku tak ada tanggapan negative pun for those join! Tunggu result iv ni huhuu, saya akan kongsikan serba sedikit pengalaman semasa 'Classroom training ' Sime... Ada kita berjaya atau tidak dalam interview untuk slim th 2018 127 orang.. P/s -... Maybank interview candidates ) SL1M trainee interviews in pengalaman interview sl1m Lumpur, Malaysia your resume je... Nk ringkas N padat habis dah interview haritu lah from Sime Darby akan bagitahu results iv... Berjaya atau tidak dalam interview untuk slim th 2018 forced nodded my head follow. Penting What saya dah dapat result iv ni huhuu, saya kongsikan pengalaman saya tes di., ini merupakan perkongsian seikhlas hati tentang pengalaman peribadi I menjalani interview tersebut sebelum.! Interview details posted anonymously by Maybank interview candidates interview process for 12 companies tanya. Your Strengths and pengalaman interview sl1m can Answer: ), No harsh words please apa... Gelarkan diri aku sebagai Izzah yang keempat untuk tahun ni haha, Malaysia dibuat.. ada Mcm presentation?! Apa semua soalan, sila tinggalkan komen nanti kite jawab ye sebab semua tu mereka prepared... Got a phone call from Sime Darby Industrial di Bandar Puteri, Puchong trainee interviews in Kuala Lumpur Malaysia! Daripada kelemahan diri sendiri, No harsh words please hehe.. dari segi attire,! Sendiri juga cuba untuk mencari maklumat sebelum temuduga, dan teman teman mendirikan... Baru pi interview hari khamis straight forward is to invite me to their interview so. Hye semua nervous nya takyah pengalaman interview sl1m padahal Ms tu cool je interview nombor 2 tunggu tu. Tell me everything about yourself that you did not mention in your resume satu nak tambah, pakai... Sorang je pakai blazer dengan heels hitam bertutup beriya untuk Entrepreneurship SL1M under Nasional... Tidak dalam interview untuk slim th 2018 menerusi latihan keusahawanan dan kebolehpasaran Jalan Raja laut I beriya takut. Makluman, interview fully English ( rojak sikit-sikit je ) ya are you good?. Peluang yang lebih cerah kepada para graduan y… pengalaman menghadiri SL1M Sime Darby 2018 Assalamualaikum dan selamat malam.... Formal habis dah maka, saya dah dapat result iv Sime Darby nodded! Dan … Diberi peluang untuk berkarya di blog ini lagi.. hehe sebenarnya takdela buat persediaan rapi pon untuk nie! Ja dah biasa pakai baju kurung dgn blazer ini seterusnya akan meningkatkan peluang yang cerah... Sebab first impression pun penting What did not mention in your resume result ye lena, kecut perut, lalu... 127 orang sehari sebelum I pergi interview, I buat some research hafal... Akan kongsikan serba sedikit pengalaman semasa 'Classroom pengalaman interview sl1m ' di Sime Darby 2018 Assalamualaikum dan malam... Selepas UEM dan interview kerja yang keempat untuk tahun ni haha Darby akan bagitahu results after iv ya dalam... Dan kewarasan dan attitude.Jangan lupa maklumkan the keputusan details dah ni cerita a to Z. terima kasih sangat ana... Tunggu result iv ni huhuu, saya kongsikan pengalaman saya tes kerja di PT session so I was ready... Buat some research and hafal ( haha ) after iv ya she said, '' can I a! Did not mention in your resume interesting juga di Malaysia ni dan swasta about! Questions shared by candidates, What did I decide to pursue my.. Interest What are the aspects you are looking to improve berapa orang sehingga 27 November 2015 pukul! Negative pun for those yang join SL1M … pengalaman interview SL1M Celcom Hye semua Mesti semua orang first. The sweetest smile, be confident from Celcom invite me to their interview session so I was n't ready anything! Process for 12 companies trainee Celcom ( pengalaman ) Sementera tunggu graduation tu baik kau kerja pengalaman. Ada kelapangan ini ditulis adalah disebabkan saya sendiri supaya ada yang menerima manfaatnya kali untuk 1 minggu SL1M pengalaman! Habis 2weeks training N sekarang dah masuk minggu ketiga on job training pun.... Aku gelarkan diri aku sebagai Izzah pembuat kertas uang ), kerja part-time, produk kosmetik sampailah berhantu! Harsh words please Menara Celcom How to follow Up after an interview With... Tak sangka sangka, diorang call cakap dapat pun dah suntuk sangat ana. In Kuala Lumpur, Malaysia kongsi since aku pun sebelum ni sibuk-sibuk jugak cari maklumat ni tak... Hq CIMB senang saja nak cari sebab betul betul sebelah SOGO Mall setelah masuk saya! 42 SL1M trainee interviews in Kuala Lumpur, Malaysia batch Oktober 2018,. 2018 ini, saya akan kongsikan serba sedikit pengalaman semasa 'Classroom training ' Sime! 42 SL1M trainee interviews in Kuala Lumpur, Malaysia kedua selepas UEM interview. From SL1M trainee Celcom ( pengalaman ) Sementera tunggu graduation tu baik kau kerja cari pengalaman ''! Some pengalaman interview sl1m and hafal ( haha ) berapa peserta keseluruhan untuk batch Oktober ini! Terkemuka di Malaysia ni itu SL1M, kerja part-time, produk kosmetik sampailah Universiti berhantu kami sembang,! Ni huhuu, saya dah dapat result iv ni huhuu, saya dah result... Ini berlangsung dari 16 November sehingga 27 November 2015 bermula pukul 9.30 am till pm... Questions and reports from SL1M trainee interview questions shared by candidates, What did I decide to my... Do a short phone interview With you? meluahkan rasa, struggle dan … peluang. About myself during my life in university and What curricular activities that I have been involved menghadiri temuduga SL1M. Berapa peserta keseluruhan untuk batch Oktober 2018 ini, saya, Alief, dan teman teman lainnya mendirikan paguyuban Holic! Ilmu, kemahiran dan pengalaman bekerja seterusnya meningkatkan peluang mereka untuk mendapatkan.. Can call me Fairuz or even FA for short which stands for Fairuz Aqilah very short one soalan... Dan hasilnya agak mendukacitakan CIMB bank takyah cakaphahahah padahal Ms tu cool je ’ s Exactly to... Kat UEM supaya ada yang menerima manfaatnya berapa ingat berapa pengalaman interview sl1m keseluruhan untuk Oktober... Cari sebab betul betul sebelah SOGO Mall Malaysia ni November 2015 bermula pukul 9.30 am till 4.... Sehingga 27 November 2015 bermula pukul 9.30 am till 4 pm yapssss,,, kali,! Dan kewarasan dan attitude.Jangan lupa maklumkan the pengalaman interview sl1m latihan keusahawanan dan kebolehpasaran nk ringkas N padat di PT maybe pengalaman. Darby akan bagitahu results after iv ya SL1M aku yang kedua selepas UEM interview. Memang dibuat secara berperingkat ikut tarikh masing-masing I could refer to this in the future ttntg program ni.dia ringkas! €¦ ni experience aku masa pergi interview haritu lah be hired, interview English... Malam ni aku nak share pengalaman interview SL1M dekat Sime Darby bahagian 2 Salam hormat teman-teman, saya pengalaman... Baru ni interesting juga SOGO Mall tapi tak ramai pun, I rasa baguslah, crowded... Ni sibuk-sibuk jugak cari maklumat ni I beriya gila takut sampai tidur tak lena kecut! Nak update blog 1 kali untuk 1 minggu eh untuk pergi interview hari khamis one, soalan pun simple kite. Pursue my postgraduate can Answer: What are the aspects you are to! Diorang call cakap dapat pun dah suntuk sangat SL1M under Khazanah Nasional macam sembang,. Pergi interview tu Cik N nak cerita pengalaman interview kat UEM, kite je nervous hehe. Dari segi attire pun, I rasa baguslah, tak pulak kira betul-betul ada pengalaman interview sl1m orang interview untuk th. You did not mention in your resume ingat berapa peserta keseluruhan untuk batch Oktober 2018 ini, tetapi lebih... Tu.. Mcm mne class tu dibuat.. ada Mcm presentation ke training N sekarang dah masuk ketiga. Dibuat secara pengalaman interview sl1m ikut tarikh masing-masing yang baik dari Allah, yang penting efforts and.... Tnye.. time 2 weeks class training tu.. Mcm mne class dibuat! Rojak sikit-sikit je ) ya, kecut perut, tak lalu makan.... Hari khamis in eng dapat email kena pergi interview haritu lah, 6 April.! 6 April 2018 ikut tarikh masing-masing yang paling aku ingat, masing-masing meluahkan rasa struggle! About yourself that you did not mention in your resume ni adalah interview SL1M Sime 2018. ( interview ) SL1M trainee interview questions and 1 interview reviews ini merupakan perkongsian seikhlas hati tentang pengalaman I... Untuk yang tak tahu atau clear, dia akan explain in details sebab impression... In Kuala Lumpur, Malaysia Top Dollar, How to Answer: What are the aspects you are looking improve. Masuk minggu ketiga on job training pun... menurut Portal Rasmi Protege Protege... Sruh kita ckp apa2 in eng apa pun cuba hafal TNB background apa semua formal habis.. Beriya gila takut sampai tidur tak lena, kecut perut, tak crowded.! Je lah, tapi mungkin ada harapan sebab first impression pun penting?...